Нашата Антоанета Костадинова, която вече има сребро от Токио 2020, остана

...
Нашата Антоанета Костадинова, която вече има сребро от Токио 2020, остана
Коментари Харесай

Антоанета Костадинова бе на косъм от втори медал от Олимпиадата, остана четвърта след престрелка

Нашата Антоанета Костадинова, която към този момент има сребро от Токио 2020 , остана на четвърто място в конкуренцията на 25 метра револвер на Олимпиадата. Българката влезе във финалната серия като водач, само че не съумя да се добере до медалите, оставайки с 28 сполучливи стрелби. Родената в Търговище Тони бе на косъм от втори орден. тя бе наедно с китайка и се наложи бронзът да се взема решение от така наречен престрелка, която следва след реми. 

Костадинова стартира доста неприятно и в първата серия не съумя да бутне нито една цел. След това българката се взе в ръце и в идващите 3 серии се оправи с по 4 и 5 цели.

След 20-тия изстрел Антоанета държеше четвърта позиция при първото отпадане на стрелец.

Втора отпадна бронзовата медалистка от международното състезание германката Дорен Венкамп. Антоанета Костадинова излезе на втора/трета позиция след 5 сполучливи изстрела единствено на един прецизен изстрел от първото място.

Олимпийската шампионка Ана Куракаки отпадна след 30-тия изстрел, а Костадинова се оправи с 4 цели и продължи да държи третото място единствено на един прецизен изстрел от първите две във краткотрайното класиране.

При идващото завъртане се оказа, че има три състезателки с еднакъв брой точки, сред които и Антоанета Костадинова. Стигна и се стигна до престрелка за класиране в топ 4. След нея отпадна Ви Ча Инг от Китайско Тайпе, а българката влезе в битката за медалите.

Преди идващия изстрел Костадинова изоставаше на 3 точни изстрела пред водачките в класирането Виталина Бацарашкина и Ким Минюнг и бе с еднакъв брой точки китайката Сиао Яруксиан.

Антоанета Костадинова обаче стреля повече от добре и дружно с китайката бутнаха по 5 цели и стигнаха до престрелка в борба за бронза. Българката обаче позволи две неточности при престрелката и остана на четвърта позиция, до момента в който китайката съумя да се оправи с 4 цели.

Драматичен край сред корейката Ким Минюнг и Виталина Бацарашкина приключи с престрелка сред двете при еднакъв брой точки след последната серия. Ким Минюнг бе по-неточка и Виталина Бацарашкина сграбчи втора олимпийска титла на 10 метра въздушен револвер и в този момент на 25 метра.

" Много желаех да съм на финала и това бе моя съществена цел. Не беше моят край обаче, тъй като по тези правила тук се оставят нещата на шанс и късмет. След ужасната ми първа серия без точна пукотевица и аз не знам по какъв начин се събрах и дадох вичко от себе си. Никога не съм желала към мен да има огромни очаквания и упования, това пречи. Концентрацията и спокойствието са най-важни. На пробната ми серия не можах да си намеря позицията и това се отрази на първата серия, която отново споделям беше слаба и се отрази. Така било писано. В Рио бях осма, тук четвърта в тази пукотевица от 25 метра, тъй че - да забележим отсега нататък... ", съобщи незабавно след надпреварата Тони Костадинова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР